Kulturportal LUND

 

Musikalisk soare

Musikalisk författarsoaré

De 22 maj 2013 anordnades en musikalisk författarsoaré på Hotell Concordia i Lund.

nr 1-7524

Kvällens inbjudna underhållare var poeten Niklas Törnlund, författaren Katarina Mazetti och  författaren Bengt Liljegren. Värdinna var Birgitta Eriksson, Hotell Concordia.

nr 1-7514

 

Innan programmet drogs igång fick den tillströmmade publiken tillfälle att inta ett glas vin i hotellets källarvåning. Sålunda stärkta bänkade man sig så småningom i hotellfoajen för att avnjuta soaréprogrammet.

nr 1-7521

 

Birgitta Eriksson hälsade på sitt varma och vänliga sätt de tre gästerna välkomna och spelet kunde börja.

nr 1-7534

 

I den avspända stämningen gavs underhållarna fritt spelrum och framförde den ena sången efter den andra till ackompanjemang av två gitarrer och ett dragspel – ja, faktiskt stacks ett munspel också in i musicerandet. Man framförde egna texter till lånade melodier med mycket gott resultat.

nr 1-7537

 

Poeten Niklas Törnlund läste egna dikter och Bengt Liljegren berättade med utgångspunkt från den egna boken om Winston Churchill bl a om hur dennes kärlek till hustrun, Clementine, kunde ta sig uttryck. Katarina Mazetti talade om att hon är mycket väl etablerad även i Frankrike och Tyskland och att hon numera också skriver barnböcker.

 

nr 1-7575

Efter det mycket lyckosamt genomförda programmet avtackades de tre av kvällens värdinna och den som ville kunde så inhandla ett eller flera av de litterära alster som hade medförts av underhållarna.

 

 

Text & foto: Anders Björck