Kulturportal LUND

 

Jazzklubben Stardust

 

nr 1 6 av 41

nr 1 10 av 41

I akt och mening att göra ett bildreportage om Stardust infann jag mig med kamera och i sällskap med hustrun i klubbens lokaler på Lunds nation. Säsongens sista jazzkväll ägde rum fredagen den 26 april 2013. Begivenheten var en s k stafettkväll med den mycket välkände trumslagaren Jonas Holgersson hållande i stafettpinnen.

nr 1 40 av 41

Stafettpinnen lämnas alltid vidare till andra sidan Sundet. Stafettkvällarna torde var mycket uppskattade av såväl publik som musiker, som inte alltid är vana att spela tillsammans med varandra.

Vid sin sida hade Jonas Holgersson för kvällen Gerard Precenser, trumpet, Hans Ulrik, saxofoner, Mattias Landaeus, piano, och Johnny Åman, bas. Dessa fem herrar gav publiken en minnesvärd jazzkväll!

nr 1 8 av 41    nr 1 7 av 41

nr 1 26 av 41    nr 1 27 av 41

 Till den sålunda anordnade andliga spisen serverades högklassig lekamlig spis i form av flera olika menyvarianter, tillredda av Lunds nations flyhänta studenter. Det var bara att välja!

nr 1 18 av 41

Jonas Holgersson var flitig bland kaggarna och bjöd på flera fina trumsolon.

nr 1 17 av 41

Gerard Precenser blåste i sin trumpet med stor skicklighet och applåderna lät inte vänta på sig.

nr 1 39 av 41

Hans Ulrik hade medfört ett antal saxofoner, som han lockade välljud ur.

nr 1 22 av 41

Mattias Landaeus bearbetade elfenbenet på pianot med inlevelse och frenesi (när detta behövdes) – nästan så att kepsen åkte av.

nr 1 19 av 41

Johnny Åman utsågs för kvällen (?) av Jonas Holgersson till den vackraste basisten!

Text & foto: Anders Björck